Jika anda mahu mempunyai bisnes sendiri, bisnes berkaitan dengan pengangkutan atau logistik ini adalah bisnes yang boleh anda cuba.

Pokoknya disini adalah anda perlu mempunyai kenderaan sendiri sebagai aset untuk bisnes pengangkutan atau transport atau logistik ini. Jika anda tidak mempunyai pengangkutan sebagai aset pun tidak mengapa, namun anda perlu mendapatkan sumber pengangkutan yang lain samaada menyewa atau meminjamnya.

Untuk permulaannya anda perlu mendapatkan job atau trip untuk mendapatkan pulangannya.

Sebenarnya banyak cabang peluang job atau trip yang boleh anda perolehi dari bisnes pengangkutan atau transport atau logistik ini.

Sebagai contoh anda boleh membina bisnes transport mengambil dan menghantar budak-budak sekolah. Peluang ini merupakan job atau trip tetap, ini kerana setiap hari budak perlu kesekolah.

Peluang sebegini boleh menjadikan pulangan tetap untuk bisnes pengangkutan atau transport atau logistik anda. Biasanya penjaga atau pihak tadika akan memberi kontrak kepada anda untuk mengambil dan menghantar budak sekolah.

Kemudian jika anda berminat untuk memiliki aset seperti lori anda boleh mendapatkan job atau trip dengan mengambil dan menghantar barang. Trip atau job ini boleh anda perolehi dengan menghubungi syarikat atau orang perseorangan untuk memberikan khidmat mengambil dan menghantar barang.

Bagi saya banyak lagi cabang peluang menjana pendapatan dari bisnes pengangkutan atau transport atau logistik ini.

Pokoknya anda perlu kreatif mendapatkan idea dan bijak mengambil peluang.

Untuk permulaannya anda hanya perlu mendapatkan job atau trip untuk membayar sewa kenderaan yang anda gunakan untuk menjalankan bisnes pengangkutan atau transport atau logistik ini. Yang selebihnya anda perlu mtolak untuk kos-kos lain seperti kos maintenance, kos buruh atau kos yang lainnya.

Asasnya anda perlu bertanya atau mendapatkan seberapa banyak maklumat untuk menjalankan bisnes pengangkutan atau transport atau logistik ini terlebih dahulu.

Related posts:

Bukti RM308,705 Di Rumah!

Nak Pengsan Tengok Duit Masuk Hari2...RM0 Kepada RM308,705 Dengan Senang!

Dapatkan Laporan Percuma Rahsia Orang Kaya Buat Duit Dengan Membuat Pendaftaran Keahlian Di Sini!


Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2015 Perkongsian Peluang Dan Ruang Bisnes Suffusion theme by Sayontan Sinha