Terus terang saya katakana anda akan merasakan yang anda akan melakukan perniagaan ini keseorangan.

Lebih mengharukan apabila sesuatu keadaan yang mungkin berlaku menjadikan anda berasa takut, dan tidak tahu dimana untuk mengadu masalah yang dihadapi.

Maka anda perlukan bantuan dan khidmat nasihat. Antaranya melalui :

Internet.

Sumber yang boleh anda gunakan untuk mencari maklumat berkaitan khidmat nasihat.

Sekarang ini pihak kerajaan telah menggunakan medium internet untuk memberikan maklumat-maklumat berguna kepada mereka yang memerlukan bantuan.

Anda boleh juga mencari forum-forum di internet yang mampu membantu anda untuk mendapatkan khidmat nasihat.

Kerajaan.

Seperti yang telah saya katakana kerajaan adalah tempat terbaik untuk merujuk atau mendapatkan khidmat nasihat. Kerajaan telah melantik satu jabatan untuk memberikan khidamat nasihat.

Mentor

Cari seorang mentor yang mempunyai pengalaman dalam menguruskan hal perniagaan. Jadikan mereka ini sebagai sahabat anda. Rujuk kepada mereka untuk mendapatkan nasihat.

Bank

Bank juga ada menyediakan khidmat nasihat kepada peniaga-peniaga, tetapi khidmat nasihat bank lebih kepada permasalahan untuk mendapatkan sumber kewangan.

Peguam

Jika masalah yang anda hadapi berkenaan dengan penipuan, tempat terbaik untuk membuat rujukan adalah dengan melantik mana-mana peguam. Ceritakan masalah anda kepada mereka dan mereka akan cuba untuk membantu anda, cuma bayaran diperlukan.

Akauntan

Dapatkan bantuan atau khidmat nasihat daripada mereka ini jika masalah yang dihadapi berdasarkan pengurusan keluar masuk wang.

Pelabur.

Anda juga boleh mencari mana-mana pelabur yang mahu membuat pelaburan kepada anda jika anda kekurangan modal untuk memajukan perniagaan anda.

Persatuan

Daftar sebagai ahli mana-mana persatuan yang berkaitan dengan perniagaan anda. Persatuan juga adalah tempat yang sangat baik untuk anda mendapatkan bantuan dan khidmat nasihat.

Related Blogs

Related posts:

Bukti RM308,705 Di Rumah!

Nak Pengsan Tengok Duit Masuk Hari2...RM0 Kepada RM308,705 Dengan Senang!

Dapatkan Laporan Percuma Rahsia Orang Kaya Buat Duit Dengan Membuat Pendaftaran Keahlian Di Sini!


Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2015 Perkongsian Peluang Dan Ruang Bisnes Suffusion theme by Sayontan Sinha