Bisnes dalam industi hiburan merupakan bisnes yang sangat menguntungkan.

Bayangkan bagaimana seorang penulis lirik dan penggubah lagu menerima royalti hasil dari penciptaan lagu-lagu mereka walaupun lagu tersebut sudah lama dihasilkan.

Bayangkan bagaimana seorang penerbit filem menerima royalti hasil dari penayangan filem mereka samaada di televisyen mahupun panggung wayang.

Pada masa ini, dapat dilihat ramai penyanyi yang menulis dan menggubah lagu mereka sendiri. Disamping mendapat kepuasan hasil dari lagu tersebut, mereka dapat menjana pendapatan lumayan hasil dari royalti yang diterima.

Dalam industri tanah air kita juga dapat melihat lebih banyak penerbit dan produser yang muncul bagaikan cendawan, ini kerana peluang menjana pendapatan dari bisnes hiburan ini.

Cuba lihat bagaimana seorang pengusaha pusat karaoke menjana pendapatan lumayan setiap bulan dengan hanya mengenakan charge setiap lagu karaoke.

Cuba pula lihat pencetak rompak yang tidak pernah hilang walaupun sudah seribu kali diserbu oleh penguatkuasa hasil jualan lagu dan filem cetak rompak mereka.Ini kerana mereka tahu keuntungan yang diperolehi dari industri hiburan.


Related Blogs

Related posts:

Bukti RM308,705 Di Rumah!

Nak Pengsan Tengok Duit Masuk Hari2...RM0 Kepada RM308,705 Dengan Senang!

Dapatkan Laporan Percuma Rahsia Orang Kaya Buat Duit Dengan Membuat Pendaftaran Keahlian Di Sini!


Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2015 Perkongsian Peluang Dan Ruang Bisnes Suffusion theme by Sayontan Sinha