KENALI PENGARUH SEKITAR ANDA

Punca pertama yang mempengaruhi kejayaan seseorang itu adalah berkenaan dengan keadaan, perkara dan orang yang berada disekelilingnya.

Jika anda ingin memperbaiki kewangan anda atau matlamat hidup anda, anda mesti menjauhi keadaan sekitar yang buruk atau yang akan menjejaskan tindakan anda untuk mencapai matlamat anda itu.

Contohnya, jika anda sentiasa suka bergaul dengan rakan-rakan yang suka berpoya-poya dan tidak mementingkan kehidupan dan kewangan, lama-kelamaan tanpa anda sedari anda akan berperangai seperti mereka juga.

Ini adalah sifat semulajadi manusia yang suka mengikut apa yang dilakukan oleh orang-orang disekelilingnya jika sentiasa bersama mereka, dan juga disebabkan oleh pemikiran otak anda yang telah masak atau lali dengan apa yang anda lakukan selama ini.

Bukan maksud anda tidak boleh berkawan, tetapi bercampurlah dengan kawan yang selalu menghargai masa, hidup dan kerjaya serta seterusnya gunakanlah masa yang minima untuk bercampur gaul dengan rakan-rakan yang mempunyai pengaruh buruk terhadap anda jika mereka masih mencari anda.

Jika anda selalu dan cuba mengelakkan diri daripada mereka pasti lama-kelamaan mereka juga akan menjauhi anda.

Sentiasa dalam hidup ini mencari peluang untuk mendekati orang-orang yang telah berjaya menceburi bidang yang sama dengan anda dan lihatlah bagaimana mereka berjaya, cemerlang serta faktor-faktor yang membawa kepada kejayaan mereka.

Biarlah mereka mempengaruhi anda supaya anda akan berjaya seperti mereka.

Apa yang penting ialah dengan siapa anda ingin bersama? Jika anda bersama yang baik, anda pasti dipengaruhi kebaikan dan pasti akan menjadi semakin baik, semakin cemerlang dalam hidup dan jika anda ingin bersama yang buruk, anda pasti akan dipengaruhi keburukan dan anda pasti akan gagal dalam hidup.

Apabila anda berbual dengan orang yang gagal, mereka akan menceritakan kegagalan mereka dan bagaimana mengurangkan kesedihan tetapi bukannya cara bagaimana hendak mengatasi kegagalan yang dialami.

Di bab-bab yang akan datang anda juga akan mempelajari rahsia untuk mengatasi rasa ketakutan dalam diri anda setiap kali andaingin bertindak.

Jika anda seorang pelajar, menghampiri pelajar-pelajar yang berkeputusan teruk hanya akan menyebabkan anda lebih pandai untuk mencari hiburan dan bagaimana bersekumpulan dengan mereka.

Oleh itu janganlah memandang ringan pengaruh sekitar anda.

Pilihlah suasana yang betul yang patut anda berada dan ikuti, bukannya hanya mengikut kesukaan sahaja.

Tanyalah diri anda sendiri, adakah anda merasa MESTI BERJAYA atau anda FIKIR berjaya sahaja?

Jikalau anda membuat keputusan MESTI BERJAYA! Janganlah beri sebarang alasan lagi kepada diri anda!

Buatlah pilihan yang bijak sekarang untuk keermerlangan hidup anda yang orang lain hanya boleh memimpikan sahaja!

Related posts:

Bukti RM308,705 Di Rumah!

Nak Pengsan Tengok Duit Masuk Hari2...RM0 Kepada RM308,705 Dengan Senang!

Dapatkan Laporan Percuma Rahsia Orang Kaya Buat Duit Dengan Membuat Pendaftaran Keahlian Di Sini!


Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2015 Perkongsian Peluang Dan Ruang Bisnes Suffusion theme by Sayontan Sinha